Zista z borówkami
Fyrlok

Zista z borówkami

Podwyńdziyłach mamie przepis na fajno zista, gynał na owocowy sezon!
Składniki
  • 20 dag mąki
  • 20 dag łomasty
  • 20 dag cukru
  • 4 jajca
  • tytka cukru waniliowego
  • 1 łeżyczka bakpulwru
  • 80 dag borówek (rabarber, jagódki abo agryst też bydōm dobre)
  • cukier puder do posypanio

Łomasta utrzyć z cukrym i dodować po 1 jajcu. Wymiyszać mąka, bakpulwer, cukier waniliowy i taki miszōng wciepać do utrzytej łomasty. Na koniec wsuć borówki i fajnie wszysko pofyrlać. Blech wyszmarować masłym i posypać bułkōm tartōm eli jeszcze lepszy – orzechami. Ciasto wloć do blecha i wrazić do piekaroka rozgrzotego na 180 stopni. Piyc 45 minut a jak przechłodnie, posuć cukrym pudrym (jo wola bez).

Smacznego!

Ôstŏw ôdpowiydź