Szałot z awokado i sezamym
Fyrlok

Szałot z awokado i sezamym

Jako szprytnie przemycić awokado na łobiod eli na śniodani? Mom zocny przepis! Skłŏdniki som na dwie ôsoby i wyglōndo to tak:

  • 2 sztuki awokado
  • 2 zdrzałe tōmaty
  • 1 dymka
  • pynczek rukole
  • pora liści szałotu rzymskigo eli inkszego co tam praje je pod rykōm
  • pora gałōnzek kolendry
Zōuza:
  • 2 łeżki soku z limonki eli cytrōny
  • 3-4 łeżki ôleju sezamowego –> idzie zastōmpić ôliwōm z ôliwek
  • 1 łeżyczka syropu klonowego
  • 2 łeżki leko skwarzōnego jasnego sezamu
  • zōmbek knoblocha
  • krancek zezworu
  • sól do szmaku jak kiery potrzebuje

 

Szałot z awokado i sezamymSzałot, rukola i kolyndra umyj, osusz, porwej i wciep do asjetki. ku tymu dociep pokrote awokado i tōmaty. Do asjetki wlyj sok z limonki, ôlyj, syrop klonowy, zmiażdżony knobloch, drobno pokroty zezwór i sól. Pobelontej zōuza widełkōm i polyj szałatka. Na wyrch nasuj podprażonego sezamu.

Ni ma kupa roboty a je zdrowo i smacznie!

Przepis wynejdach u Iwony Zasuwy w „Smakoterapii”.

Dodaj komentarz