Fyrlok

Syrnik z fyrzichami

Składniki na ciasto:

  • 3 szolki mąki
  • 25 dag łomasty
  • 5 żółtek
  • 2 łeżki cukru
  • łeżyczka bakpulwru

Składniki masy syrowej:

  • 50 dag tłustego biołego syra
  • żółtko
  • tytka budyniu waniliowego
  • 1/2 szolki cukru
  • tytka cukru waniliowego
  • 1/2 kostki masła
  • puszka brzoskwiń

Pianka na wyrchu:

  • 6 biołek
  • 3 łeżki cukru
  • łeżka mąki ziemniaczanej

brzoskwinie

Ciasto: masło utrzyć z cukrym, na fajrant dodać po kolei żółtka. Do miszonga dosuć mąka i bakpulwer i zagniyść ciasto. Podzielić go na dwie części i jedna wsadzić do zamrażarki na jaki pół godziny a drugom częściom wylepić forma.

Syr: Zemlyć dwa razy co by był blank mięciutki. Jak sie nie chce to yno roz. W ostateczności idzie też kupić gotowe korytko z syrym ale to już nie bydzie to samo. Masło utrzyć z cukrym, cukrym waniliowym i żółtkiym. Połączyć miszong z syrym. Na koniec masa wymiyszać z budyniym.

Fyrzichy osączyć z zalywy. Na ciasto wkidać syr a na wyrchu ułożyć połówki fyrzichów. Biołka ubić a na koniec dosuć cukier. 

Wymiyszać piana z mąką ziemniaczaną i po leku, równo wyloć na fyrzichy. Na wyrch zetrzyć drugo czyńść ciasta z zamrażarki. Piyc koło godziny w 180 stopniach.

Trocha roboty z tym je ale syrnik je ganc zocny beztuż nie pożałujesz!

sernik-z-brzoskiwniami

About The Author

Dodaj komentarz