Syrnik z masą kakaową
Fyrlok

Syrnik z masą kakaową

Składniki na ciasto
  • 40 dag mąki
  • 4 łeżki śmietonki
  • 2 łeżki kakao
  • 20 dag łomasty
  • 1 łeżka cukru
  • 1 łeżyczka bakpulwru

Składniki na syr
  • 1 kg syra biołego
  • 1 łeżka masła
  • 40 dag cukru
  • 2 łeżki mąki ziemniaczanej
  • 4 jajca
  • ruzynki abo jaki inksze bakalie jak kiery lubi

Syrnik z masą kakaową1.  Wszyski składniki na ciasto połączyć i miszōng dobrze zagniyść. 1/3 ciasta oddzielić i wrazić do zamrażarki. Reszta wciepnyć na blacha.

2.  Bierymy sie za jajca – oddzielić biołka od żółtek. Syr przemlyć w maszynce, dodać miękki masło, mąka ziemniaczano, cukier i żółtka. Teroz to wszysko trza dobrze utrzyć! Biołka ubić na sztywno piana i dodać do miszōnga syrowego.3.  Syr wykidać na warstwa ciymnego ciasta. Na to zetrzyć ciasto z zamrażarki i fajrant, idzie wrazić do piekaroka! 10 minut pieczymy w 200 stopniach, potym idzie nasztelować myńszy goronc i 30 minut piyc syrnik w 180 stopniach.

Palce lizać!

Ôstŏw ôdpowiydź