Mój ulubiony jabczok z piankōm
Fyrlok

Mój ulubiony jabczok z piankōm

Składniki:
  • 3 jajca
  • 3 szolki mąki
  • 1 szolka cukru
  • 1 łeżyczka bakpulwru
  • cukier waniliowy
  • 25 dag łomasty
  • budyń waniliowy
  • 1-2 łeżyczki kakao
  • 1 kg jabłek

 

Oddzielić biołka od żółtek. Mąka utrzyć z łomastom, dociepnyć pół szolki cukru, bakpulwer, cukier waniliowy, żółtka i wyrobić ciasto.

Mój ulubiony jabczok z piankōm

Forma o wymiarach 25x36cm poszmarować łomastom i wyłożyć 3/4 ciasta. Do reszty ciasta dosuć kakao i ostawić na kruszonka. Nojlepszy wsadzić kakaowe ciasto do zamrażarki na chwila co by sie potym leko trzyło.

Biołka ubić na sztywno piana, dociepnyć reszta cukru (pół szolki) i sztyjc ubijać. Na koniec do miszōnga wsuć budyń i pomału, po leku wymiyszać.

Na cieście rozłożyć potrzyte jabłka, na to ubito piana a na wyrch potrzyć kruszonka z ciymnego ciasta.

Piekarok nasztelować na 180 stopni i piyc 45 minut.

MNIAAAAM! 🙂

 

Ôstŏw ôdpowiydź