Knify coby nie marnować jedzynio
Tak rychtyk

Knify coby nie marnować jedzynio

Wpis na czasie bo praje mōmy świynta kiejsik sie rychtuje za moc jedzynio. Czy wiysz że podle statystyk ludzie w Polsce wyciepujōm dycko bez rok ponad 2 miliony ton jodła? Aż se to ciynżko forsztelować…

Co ciekawe, nojwiyncy marnuje sie chleba i roztomajtych wypieków.

Knify coby nie marnować jedzynio

Co robić coby nie dokłodać sie do tych niecherskich danych?
  • Nie rób zakupów na głodnego bo kupisz wiyncy niż ci tak rychtyk trza.

  • Kupisz za moc chleba? Zamróź, bydzie na zaś. Jak już mosz czyrstwy chlyb to narychtuj z niego tosty abo pokrej na kosteczki, bydōm szpyrki do zupy.

  • Kombinuj! Ostały Ci sie zimioki z ôbiadu? Obszteluj placki na drugi dziyń. Jabka już nie chrupiōm a banan szczernioł? Wciepni do blyndera, bydzie koktajl. Tak idzie wynokwiać bez końca…

  • Dycki kupuj podle listy, nie dowej sie nabrać na promocje typu ‘3 w cenie 2’.

Knify coby nie marnować jedzynio

  • Odrung w lodówce to je mus. Gymiza trzimej w dolnej półce a bajlaga przekłodej z miyszka foliowego do pudełka. Co nie bydziesz hned jeść, wroź do zamrażarki.

  • Ukłodej jedzyni podle daty ważności, niech je pod rękōm to co ôbstanie najkrótszy.

  • Zakoleguj sie z kastlikami próżniowymi, jedzyni bydzie długszy świyże. Ni mach zwolennikiem klamotów do chałupy ale taki kastliki to je u mie mus.

Nasze dziynne zwyki rychtyk majōm znaczyni

Na świecie wywalo sie 1/3 jedzynio… Kupujmy z rozumym! Wybory przeciętnego Kowalskigo też sie liczōm!

Knify coby nie marnować jedzynio

Dodaj komentarz